söndag 30 juni 2024

Firande av 60-årsdag

Jag blev så firad av min älskade familj under hela helgen! Min födelsedag började med frukost på sängen som serverades av Stella. Sen åt vi en riktig brunch med äggröra, bacon, köttbullar, korv, bröd, yoghurt, mimosa, gurka, paprikor, tomater och kaffe. Sen var vi på promenad och därefter blev det en lek. Sofie började sjunga en visa som var och en av oss skulle fortsätta sjunga på. Jag är usel på det här och brukar hitta på egen text. Varje gång någon misslyckades fick barnen skjuta med vattenpistol på den personen. Jag blev rätt blöt. 

Tjejerna visade ett bildspel med mig genom åren. Tiden går fort när man har roligt och min hårfärg har varierat, kan man säga, ha, ha!

Steffanie lagade pizzor till lunch och jag fick min favorit. Därefter blev det tårtor och jag och barnen blåste ut ljusen. Nästa lek var en frågesport om olika fakta hämtade från 1964 och sen fick vi gissa vem som hade bäst ögonmått, hade ballongvana, var mest pricksäker, kunde skala ett äpple och få längst äppelskal och spotta längst. Vi började med att välja ett redskap, jag tog en osthyvel till exempel, Steffanie ett grytlock. Sen skulle vi skala ett äpple med redskapet. Jag hade det bästa verktyget, men jag vann inte. Vi fick försöka pricka en penna som hängde i ett snöre i en flaska på tid. Sen fick vi tävla om vem som var snabbast att gå med en ballong mellan knäna, vem som spottade geléhallon längst. Det blev många skratt och Albin vann tävlingen! 

David och jag tog Stella och Nova med oss till Ladans restaurang. David bjöd mig på en öl och så gungade tjejerna. Därefter lagade min man och David tacos och jag fick ett stort tungt paket som visade sig innehålla en självgående gräsklippare. Albin tog fram sin VR och så fick vi prova att åka berg- och dalbana. Herregud vad läskigt det var! Jag blev åksjuk. Konstigt att det kan kännas så verkligt!

Stella och jag spelade pingis. Hon var riktigt duktig, så nu önskar hon sig ett pingisbord. Lite svårt att få plats med det dock...

Sen åt vi tacos och två andra tårtor. Jag fick ett superfint halsband i guld med sex diamanter av döttrarna. Sen visade de videohälsningar från nära och kära. Jag blev så rörd men höll mig från att gråta tills systersonen sa sin hälsning, då kom tårarna. 

När barnen lagt sig, myste vi med snacks och dricka och pratade. Min familj är fantastisk!