I eftermiddags kröp tröttheten på mig som en tung filt på jobbet. Träningsvärken smög sig mer och mer på i rumpan. Tänkte att jag blir nog piggare av en lunchpromenad, men icke. Promenerade hem och blev inte piggare av det heller. Så jag bestämde mig för att vila från träning idag. Istället plockade jag lite päron. De är stora, saftiga utan att vara mjuka och otroligt goda. Världens bästa päronträd har vi.
Fyra päron skalades, delades och kärnades ur. 6 dl vatten kokades upp tillsammans med 6 dl socker och två pressade citroner. När sockret lösts upp, la jag i päronhalvorna och kokade under lock i 12 minuter. Sen fiskade jag upp halvorna och la dem i en glasburk, hällde över sockerlagen så att alla päronhalvor täcktes. När det svalnat stängde jag burken och ställde den i kylen.
Päronhalvor med grädde är en god dessert som jag blev bjuden på av grannen, när vi växte upp. Min syster har blivit bjuden på päronhalvor med After Eight bakade i ugnen. Men jag vet inte om halvorna hade legat i sockerlag innan. Jag har heller aldrig ätit det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar