torsdag 29 augusti 2024

Torsdag

Ingen löptur den här veckan, mest för att jag har jobbat så långa dagar, att jag inte har orkat. Men det känns också onödigt att ge mig ut och snubbla eller skada mig på något annat sätt innan lördag. Jag har motionerat varje dag i alla fall genom att cykla eller promenera. 

Mitt mål på lördag  är att ha roligt och komma i mål utan löpmage eller kräkkänsla. Vi ska ut och äta på kvällen och det vill jag känna mig pigg inför.

Just nu känner jag mig allt annat än pigg. Fyra veckors arbete efter semestern och nu skulle det vara underbart att åka bort en vecka. Istället får jag plugga och åka på tre dagars internat i början av september. Man kan inte få allt här i livet. 





söndag 25 augusti 2024

Söndag

Om mindre än en vecka är det dags för Tjejmilen. Så idag var kanske den sista joggingturen inför loppet. En lång stund under rundan, kändes det trögt och tungt, sen kom jag in i en behaglig rytm och det kändes plötsligt bra. Jag vill gärna ha gott självförtroende innan loppet och tro att det ska kännas bra. 

Igår köpte jag säkerhetsnålar till nummerlappen. Jag har valt vilka kläder jag ska ha, men velar fortfarande mellan tre par skor. När det är skitväder, använder jag ett fjärde par skor. Men de är i ett sådant bedrövligt skick, att dem kan jag inte visa mig i offentligt. De tre andra är bra, men på olika sätt. Vädret kommer avgöra vilket par jag tar!

Förutom dagens springtur är det vanliga söndagsgörat på schemat som är oerhört trist men nödvändigt, nämligen tvätt, städning och förberedelser inför arbetsveckan. Det blåser kraftigt ute så jag behöver också plocka äpplen, så gräsklipparen inte fastnar i dem. Luktärtorna har blommat ut och jag ska ta tillvara på ärtskidorna, så jag kan så igen nästa år. Dahliorna blommar som bäst liksom mina pelargoner. Nu när sommaren är så gott som slut, är pelargonerna som vackrast. 






Rosenskära jag har på balkongen 



lördag 24 augusti 2024

Fredag och lördag

Igår var Petra här och min man lagade mat åt oss. Vi myste och planerade inför nästa helg, när vi ska springa Tjejmilen. Just fredagar är det väldigt skönt att ses på aw på hemmaplan. Man kan sitta i myskläder, slappna av välförtjänt och prata om ditt och datt ifred.

I förmiddags åkte Kinna och jag in till Örebro. En kollega tipsade om restaurangen "Lilla Örebro", så dit gick vi. Det var superbra mat där och jättegullig personal. Kinna och jag gick in i ett par butiker innan vi tog bussen hem igen. 







tisdag 20 augusti 2024

Cykling, promenad och joggingtur

Igår kväll läste jag för länge igen. Den nya Kristan Higgins boken var superbra! De sista sidorna läste jag i morse.  Jag cyklade till och från jobbet. Under lunchen kom min förra chef och vi tog en rask promenad om 40 minuter. Efter 10 timmar på jobbet var det en trött kvinna som cyklade hem. 

Jag kom hem till ett städat kök och färdiga matlådor och min man som satt i soffan och pustade. Vi åt mackor och sen gav jag mig ut på en joggingtur. Ögonen var torra som fnöske av trötthet och jag aktade mig noga för varje trädrot och liten sten som jag riskerade att snubbla på när jag släpade mig fram. 

Första backen uppenbarade sig och jag segade mig uppför, andra backen likaså, men tredje och fjärde gick jag. Benen kändes döda, stumma, tunga, stela även när jag gick. Det blev 1.6 kilometer och där gav jag upp. Gick i snigelfart hem, gäspade och tänkte "ikväll SKA jag lägga mig tidigt!"
















söndag 18 augusti 2024

Min helg

I går var Sofie och jag på loppisrunda och därefter fika. När jag kom hem körde jag 10 skottkärror med jord. Enligt min klocka gick jag 2 kilometer. Blev väldigt bra med lite jord på framsidan. Jag ska köra mer jord framöver. Trädgårdsarbete är något som aldrig tar slut.

På eftermiddagen kom Steffanie, Albin och Svante. Jag hade plockat äpplen och gjort en smulpaj. I år får vi rekordmånga äpplen som allihop är fina. Grannen har ännu fler äpplen så det verkar vara ett "äppelår". Däremot är päronen mindre än någonsin,  många men små.

En mysig lördag hade vi helt enkelt. Den avslutades med en tur på landet för att kika på en potentiell sommarstuga Steffanie tipsat om. Min man blev inte lika begeistrad som jag. Ibland har han svårt att se potential i projekt. 

Idag var det dags för en springtur.  Vädret var mulet och fuktigt med lite blåst. Tvätten ville inte torka på strecket, det är ett säkert tecken på att det är hög luftfuktighet. Jag sprang en bit på min favoritrunda. När jag inte har lust att springa, är det ett bra knep att ta favoritrundan. Att springa och titta på vackra vyer, helst vid vatten älskar jag. Idag skällde en hund på mig, så jag hoppade högt och både jag och hundens matte skrattade lite nervöst. Många hundar gillar inte löpare, eller om de gör det och vill jaga ikapp som en rolig lek. Själv tycker jag inte det är roligt...

När jag kom hem bjöd min man på lunch och sen klippte jag gräset, fyllde trädgårdstunnan med grenar vi sågat från päronträdet. Sen satt jag i solen med en bok. 









Fullmåne igår kväll 








Lite till höger nedanför trappan, är de
10 kärnorna jord.

Nej, tyvärr ingen bra bok, men jag klarar
att läsa ut den i alla fall. 


torsdag 15 augusti 2024

Springtur i härligt sommarregn

Så varmt det har varit idag! Mot kvällen mörknade det alltmer på himlen och det började blåsa lite svalare. Ett lätt regn föll och plötsligt kändes det lite, lite svalare. Jag bytte om och gav mig iväg på en joggingtur. Det var helt underbart att springa och bli svalkad av det lätta regnet. 

Benen kändes dock stumma, framförallt i vaderna. Varje gång jag stannade och fotograferade, passade jag på att stretcha lite. Sen gick det bättre ett tag, tills nästa problem dök upp. Skorna kändes för hårt snörda, så hårt att det gjorde ont i båda vristerna. Där fick jag, för att jag var noggrann och snörade upp dem innan jag tog på mig dem! Annars brukar jag bara trä på mig skorna med hjälp av ett skohorn och inte dra åt snörningen.

Så efter 4,5 kilometer gav jag upp, stannade, lättade på snörningen och gick en dryg kilometer hem. Jag njöt av regnet som en törstig i öken - underbart! När jag kom hem plockade jag lite blåbär från mina buskar i trädgården, så gott! 












onsdag 14 augusti 2024

Tur till Örebro

 I eftermiddags åkte jag in till Sara i Örebro. Tjugofem grader varmt var det när jag åkte dit. Hon bjöd på mat och efterrätt. Sen tog vi med barnen på en promenad. Lovisa åkte i kärran och William cyklade för glatta livet. Han har växt ur cykeln, men hade ingen lust att kika efter en ny cykel. Det finns en cykelbutik väldigt nära. Men Sara får gå dit med honom en annan dag. 

Istället för cykelbutiken, blev det ett besök i den nya lekparken. Så många fina blommor finns det där. Kvällen var fortsatt varm, vindstilla och svetten lackade om oss där vi gick eller småsprang efter William.  Nyslaget gräs doftade gudomligt. Det är sådana här kvällar man minns i höstrusket.