lördag 28 maj 2022

Vrede och sorg

Vi är för dåliga på att ta ansvar för människor som lider av skadligt bruk och beroende. Alla vet att det finns ett skadligt bruk och beroende, men ingen gör något för att ta tag i det. I bästa fall tittar man bort, låtsas att man inte ser. I värsta fall eldar man på och deltar själv i det skadliga bruket och beroendet. Det gör mig så förbannad!

Arbetsgivaren har ett stort ansvar. Varför tar man inte det ansvaret? Kanske för att arbetskamrater håller den som har skadligt bruk och beroende om ryggen. Man ljuger, man säger att man inte vet säkert, att man inte vill blanda sig i.  Ändå pratar man om det bakom ryggen på den drabbade. Man kanske kostar på sig att tycka att hen ska rycka upp sig, ta tag i sitt liv. Det gör mig så förbannad!

Ju längre man befinner sig från det svåra, desto lättare är det att ha en djärv åsikt om det. 

Så sorgligt att en människa går bort i förtid. En människa som inte får se sina barn och barnbarn mer. Så ledsamt! Ingen skulle behöva dö av skadligt bruk och beroende, om vi bara tog vårt ansvar, mitt och ditt och signalerar i tid! Det gör mig så oerhört ledsen att vi har misslyckats! Så ledsen, så ledsen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar