söndag 28 maj 2023

Långpass i Ånnaboda

Klockan nio i morse hämtade Marlene mig, så åkte vi till Ånnaboda. Långpass planerade vi. Starten blev på en MBT- led. Vi ansträngde oss för att komma ihåg vilka stigval vi gjorde hela tiden. Ingen av oss känner till området nämligen. Visst det är färgmarkerat, men samma färg leder åt två håll. Dessutom bytte vi färg från blått till orange. Vi hade bestämt oss för att springa 45 minuter och därefter vända. Målet var att vi skulle vara igång under 90 minuter. 

Terrängen var milt uttryckt, en utmaning då det var oerhört stenigt. Då menar jag inte lite grusväg, utan ett underlag som endast bestod av spetsiga stenar i olika storlekar. Var det inte stenar, så var det trädrötter som var breda och höga. Det gäller att lyfta på fötterna! Den tredje utmaningen var det klaffsiga underlaget. Bitvis var underlaget slätt, men då var det ofta backigt istället. 

Förutom en snubbling av mig, inget förvånande, gick det mycket bra. Vi drack vatten, tack och lov för vätskebältet! Lite godis slank också ner. Vid 42 minuter kom vi till ett oerhört klaffsigt område. Då vände vi för att undvika det. Tillbakavägen gick lite snabbare så vi var ute i sammanlagt 83 minuter. 

Efteråt belönade vi oss med Cola Zero, skinkmacka och chips. Kul att springa på utmanande underlag. Bra träning för fötter och fotleder! 



Perfekt underlag en kort sträcka. 



När underlaget var så här bra,
kunde man lyfta blicken lite.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar