söndag 26 maj 2024

Tivedens nationalpark

Efter båtturen åt vi lunch i stugan. Min man hade lagat lasagne till oss och så hade vi med kyckling och potatissallad. Smidigt att ha färdiglagad mat, så vi inte behövde tänka på att laga mat. Det var dimmigt hela båtturen och mulet efter lunch. Vi tog på oss långa tights. Mest för att myggen inte skulle äta upp oss. Vi hade förstås rikligt med myggspray på oss. 13 kilometer var det från campingen till nationalparken. Det fanns flera spår att välja mellan. Vi valde ett kort spår som var kuperat och stenigt. Belöningen kom mot slutet, då vi hittade en egen strand. Molnen sprack upp och det blev väldigt varmt. Vi tog av oss allt utom sportbh och trosor och vadade i vattnet för att svalka oss. Vi fikade i vår badvik. Kaffe, bulle och hallongrotta, mums! 

Tillbaka i stugan tog vi på oss baddräkter och gick ner till bryggan. En man påstod att det var 16 grader i vattnet, men vi tror han ljög, eftersom det kändes som bad I isvak, ha, ha. Vi gick ner i vattnet från bryggans stege, simmade hysteriskt snabbt och kastade oss upp fortare än kvickt. Sen låg vi på bryggan och solade. Vi lyssnade på alla holländare och tyskar som pratade där på bryggan. 

När vi hade torkat gick vi upp och hämtade en varsin öl och lite snacks och satt på bryggan och pratade. Där hade vi kunnat sitta hur länge som helst. 

























Utsikten från "vårt bord" vid bryggan på campingen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar